Coșul tău este gol.
Vezi Coș Plasează Comandă
Coș Subtotal: 0.00lei

TERMENE SI CONDITII

1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre GEMSTONES SRL,prin intermediul magazinului virtual  gemstones.ro catre cumparator si pot fi modificate oricand de catre vanzator fara a notifica prealabil cumparatorul si utilizatorul , acesta avand obligatia de a le verifica inainte de a plasa fiecare comanda.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Utilizator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care se inregistreaza pe site/portal sau foloseste in orice scop site-ul.

Cumparator –  persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – societatea comerciala  GEMSTONES SRL,  avand sediul in Timisoara, str. Corina Irineu, nr. 11, Jud.Timis, nr.de inregistrare la Registrul Comertului J35/997/2003, CIF RO15390726,  societate comerciala producatoare de bijuterii din aur cu pietre pretioase.

Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu , inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator , Cumparatorului.

Comanda – un document electronic  ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora la valoarea acceptata.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de Proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2.FOLOSIREA PORTALULUI

Folosirea portalului este gratuita. Pentru folosirea functionalitatilor de cumparare ale portalului se impune o inregistrare a utilizatorului. In cursul acestei inregistrari , utilizatorul comunica date personale necesare desfasurarii tranzactiilor pe portal.Utilizatorul isi alege o parola de inregistrare , care-i permite accesul la functiile de tranzactie ale portalului („Log-In”). El se obliga astfel de a pastra confidentialitatea ei si de a nu o aduce la cunostinta tertilor. Daca are motive serioase sa creada ca tertii detin parola, el va comunica acest lucru neantarziat operatorului.

Utilizatorul este de acord ca operatorul este integral si obligatoriu liber de orice raspundere privind diferite pagube care i-ar rezulta acestuia ca urmare a incalcarii obligatiilor mentionate la cifra 3.

3.RASPUNDEREA FATA DE CONTINUTUL SI INTRERUPEREA PORTALULUI

Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea ofertei. Pentru pagubele produse utilizatorului ca urmare a utilizarii ofertei, vanzatorul este raspunzator numai daca ele au fost cauzate de acesta ca urmare a neglijentei sau intentiei.

 4.UTILIZARE INTERZISA

Utilizatorul se obliga sa renunte la utilizarea portalului care ar solicita infrastructura tehnica peste masura necesara si obisnuita prin aplicarea acestor conditii de utilizare. Utilizatorul se obliga in special sa nu introduca, componente software externe, aparate sau metode pentru participarea automatizata la procesele comerciale.

5.DREPTUL DE REZILIERE

Atat utilizatorul , cat si vanzatorul sunt indreptatiti sa rezilieze raporturile de utilizare oricand, fara indicarea motivelor si fara respectarea vreunui preaviz. Rezilierea se face prin declaratie trimisa celeilalte parti , in forma electronica (E-Mail) sau sub forma de text sau sub forma scrisa.

Daca utilizatorul incalca obligatii din aceste conditii de utilizare sau daca exista motive de considerare ale utilizarii ilegale a portalului,  operatorul este indreptatit sa inceteze raporturile de utilizare fara o reziliere prealabila si sa blocheze Log-In-ul utilizatorului. Pentru o astfel de situatie, utilizatorul se obliga deja de pe acum, sa renunte dupa o blocare posibila, la o noua inregistrare in oferta.

6.DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:</p>

a.Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de

livrare si facturare) si conditiile sale specifice

b.Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)</p>

c.Termeni si conditii</p>

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Convorbirile telefonice purtate cu vanzatorul pot fi inregistrate de catre acesta.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

7.EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului

b. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila a utilizatorului sau cumparatorului. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie in parametrii pentru care a fost achizitionat

c. Comunicarea cu magazinul se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

8.CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

9.DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator. De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea Gemstones SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. In masura in care orice insemn, nume, denumire nu este marca inregistrata Gemstones SRL, acestea beneficiaza de aceeasi protectie juridica ca si cand ar fi inregistrate fiind marci de notorietate.

10.CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de cofidentialitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda sau contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Mesajele www.gemstones.ro sunt transmise prin intermediul internetului.

Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite si nici furnizate altor parti.

11.TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire (de max.14 zile lucratoare de la confirmarea comenzii) a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0.5% pe zi din suma datorata, cuantumul penalitatilor putand depasi suma datorata asupra caruia se aplica.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in alt termen de 14 zile lucratoare.

12.FACTURARE – PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

13.RISCURI SI RESPONSABILITATI

a. Livrare – Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

b. Transport – Ambalare – In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre Cumparator sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul Romaniei.

Cumparatorul, in cazul in care observa ca pachetul/coletul este deschis, deteriorat sau umblat in orice fel la acesta, este obligat sa refuze preluarea acestuia. Daca totusi in urma unei asemenea observatii preia coletul isi asuma orice risc, pana si chiar ca produsul sa nu mai fie in colet.

14.ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de www.gemstones.ro (S.C.GEMSTONES S.R.L.) cumparatorul beneficiaza de posibilitatea returului produselor in 10 zile.

Daca produsul nu corespunde cerintelor din comanda, il puteti returna in 10 zile de la receptia acestuia. Produsul trebuie sa fie nou, nefolosit, nepurtat si insotit de actul original de vanzare, respectiv factura, cat si de certificatul de calitate, cutie, punga, certificatul international de calitate al pietrei pretioase, daca e cazul, si toate accesoriile acestuia, exact cum a fost livrat de catre Vanzator.

Acest articol privind posibilitatea returnarii, nu are nici un efect in cazul in care cumparatorul ridica produsul personal sau prin reprezentant direct de la vanzator (sediu sau punct de lucru al acestuia cat si in cazul predarii personale de catre un reprezentant al vanzatorului).

Va trebui sa ne informati in prealabil prin e-mail sau telefonic la datele de contact din sectiunea „contact”, pentru a vi se da o <span style=”font-style: italic  font-weight: bold „>autorizare a</span> <span style=”font-style: italic  font-weight: bold „>returnarii</span>. Dupa ce produsul a fost receptionat in bune conditii, banii va vor fi virati in cont sau va vor fi trimisi prin posta pentru cei care au platit numerar, ori ridicati numerar de la sediu in functie de optiunea dvs. Odata cu autorizarea returnarii, va rugam sa specificati si modalitatea aleasa de dvs. pentru returnarea contravalorii produsului.

Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru produsul trimis inapoi pe durata transportului catre birourile noastre. Va rugam sa fiti atenti lacomenzile care sunt nerambursabile.

15.GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul gemstones.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din productia proprie a S.C.GEMSTONES SRL

In cazul produselor vandute si livrate de gemstones.ro, certificatele de garantie sunt emise direct de producator. Pentru produsele cu diamante care au o greutate mai mare de 0.30ct., Vanzatorul va trimite produsul insotit de un certificat de calitate international.

16.TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare-semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarilor prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletului inainte de semnare, de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestuia.

17.RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau orice terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.<p

18.FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

19.LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si cumparator cu privire la produsele achizitionate de pe site se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul vanzatorului.

20.PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare, scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si pot fi modificate sau schimbate oricand de catre vanzator, iar continuarea utilizarii site-ului si plasarea de comenzi semnifica acceptarea de catre utilizator/cumparator a conditiilor modificate.

Daca una sau mai multe clauze din prezenta devin ineficiente, vanzatorul si cumparatorul se obliga de pe acum, sa introduca in locul acelei clauze, o astfel de reglementare, care sa fie in vigoare si care sa fie cat mai apropiata sensului reglementarii ineficiente.

Nevalabilitatea unor clauze individuale nu afecteaza restul acordului. Acest lucru nu este valabil,daca se considera ca utilizatorul/cumparatorul     nu poate sa respecte acordul de utilizare.